Peasant pancakes (Pannenkoekjes van het platteland) |
Ingrediënten
(8 pers) n 4 bananen n ½ kop Abricot Brandy n 1 kop pannenkoekenmix n olie n ½ kop zacht broodkruim n 3 eetlepels gesmolten boter n 4 eetlepels suiker n 1 theelepel gemalen gember |
|
Bereiding
n Snij de bananen in schijfjes van 2cm dik en laat
gedurende ½ uur marineren in de Abricot brandy
n Doe de pannenkoekenmix in een kom en
bereid volgens voorschrift een dikke pannenkoek. Maak gebruik van een deel van
de likeurvloeistof van de uitgelekte bananen
n Voeg de bananen toe en meng ze
erdoorheen
n Verhit de olie in een koekenpan
n Laat met een eetlepel het bereide
deeg in de olie vallen. Zorg ervoor dat in ieder lepel er 2 à 3 stukjes banaan
zitten
n Bak ze tot goudbruin aan beide
zijden
n Meng in een beker de zachte
broodkruim, de gesmolten boter, de suiker en de gemalen gember
n Plaats op elk bord 3 à 4 “peasant”
pannenkoeken en strooi 1 à 2 eetlepels kruimmengsel over de pannenkoeken