Chocolade trifle |
Ingrediënten
(4 pers) n
1
vanillestokje n
700 ml
melk n
5
eierdooiers n
85 gr suiker n
1
eetlepel maïzena n
75 gr
pure chocolade n
1
kleine cake n
4
eetlepels Marsala n
3
eetlepels Amaretto |
|
Bereiding
n
Breng ½
liter melk met een in de lengte opengesneden vanillestokjes zachtjes aan de
kook
n
Laat op
een zacht vuur 20 minuten trekken
n
Klop de
eierdooiers, suiker en de maïzena tot een schuimige massa
n
Zeef de
melk boven een kom
n
Schraap
de zaadjes uit het vanillestokje en voeg ze aan de melk toe
n
Roer de
hete melk beetje bij beetje door het eimengsel en giet de bereiding terug in de
pan
n
Verhit
heel langzaam
n
Blijf
roeren met een houten lepel tot de vla net aan de kook is en bindt
n
Neem de
pan van het vuur en verdeel de vla over 2 schalen
n
Breek 50
gr chocolade in stukjes en doe deze met de rest van de melk in een kom
n
Zet die in
een pan met kokend water en laat de chocolade smelten
n
Roer de
chocolade door de vla in een van de schalen
n
Snij de
cake in plakjes en leg deze in 4 wijde glazen coupe of in een grote wijde
schaal
n
Meng de
Marsala en de Amaretto en schenk de drank over de cake
n
Giet wat
gewone vla en vervolgens wat chocoladevla over de cake
n
Herhaal
tot de vla op is
n
Laat de
trifle afkoelen
n
Laat
daarna 4 uur opstijven in de koelkast
n
Serveer
met chocoladeschaafsel
|