Groene Paassalade |
Een echte
voorjaarssalade met frisse veldsla en citroen en zachte smaken van asperges en
ei.
Ingrediėnten
(6 pers) n 3 kleine
eieren n 200 gr
groene aspergetips n 4 rijpe
tomaten n sap en
rasp van ½ citroen n 10 gr
bieslook, fijn gesneden n versgemalen
peper en zout n 1 dl
walnootolie n 4
sneetjes oud wit brood n 299 gr
veldslamelange met bietenblad (swiss chard), rucola en andijvie n 200 gr
gekookte ham, in plakjes, in repen van ± 1 cm n uitsteekvormpjes vb in de
vorm van paashaasjes |
|
Bereiding
n
Kook de
eieren in ± 7 minuten hard
n
Laat ze
onder koud stromend water schrikken, pel ze en snij elk ei in 4 partjes
n
Kook de
aspergetips in ruim water met zout in 4 ą 5 minuten beetgaar
n
Spoel ze
onder koud stromend water, zodat het kookproces stopt
n
Laat de
asperges op keukenpapier goed uitlekken
n
Ontvel
de tomaten en schep de zaadjes met vocht eruit
n
Snij het
vruchtvlees in blokjes
n
Wrijf
het vocht van de zaadjes boven een kom door een zeef
n
Roer er
het citroensap, het citroenrasp, de bieslook, 5 ą 6 eetlepels walnootolie tot
een dressing
n
Breng op
smaak met zout en peper
n
Steek
met het uitsteekvormpje kleine figuurtjes uit de sneetjes brood
n
Bestrijk
de broodfiguurtjes dun met olie en bak ze in een droge koekenpan knapperig
bruin
n
Laat de
croutons afkoelen
n
Schep de
veldslamelange, asperges, tomaat en hamrepen luchtig door elkaar
n
Garneer
met de partjes ei
n
Besprenkel
met de dressing en bestrooi met de croutons
Tip
n
Of zet
de salade op tafel met de dressing en een schaaltje met de croutons apart erbij
Wijntip
n