Kaastaart met noten |
Ingrediënten
(6 pers) n
250 gr speculaaskoekjes n
125 gr boter n
500 gr verse volle kaas n
250 gr fijne suiker n
100 gr gepelde noten n
2eetlepels bloem n
3 eieren n
250 ml room n
citroensap |
|
Bereiding
n
Verwarm
de oven voor op 180°C
n
Bekleed een springvorm met bakpapier
n
Hou een paar noten apart
n
Maal de rest
n
Verkruimel de koekjes
n
Laat
de boter smelten (niet kleuren)
n
Vermeng koekjes, boter en noten
n
Druk
de pasta uit op de bodem van de vorm
n
Klop
de kaas op met 150 gr fijne suiker, de bloem en de eieren
n
Voeg
er de room aan toe
n
Roer glad
n
Schep
de crème op de koekjesbodem
n
Bak
de taart 30 à 40 minuten in het midden van de oven
n
Verwarm
de rest van de suiker met 1 eetlepel water
n
Laat lichtjes karameliseren
n
Blus
met een paar druppels citroensap
n
Schep
er de hele noten door
n
Ontvorm de taart
n
Werk
ze af met de gekarameliseerde noten
n
Laat afkoelen
Wijntip
n
Droog
maar stevig wit, zoals Auslese 2001 van August Ziegler, een kruising van
Riesling en Sylvaner uit de Duitse Pfalz