Soep van meloen met gebakken bacon |
Ingrediënten (4 pers) n 2 net rijpe meloenen (type
kanteloep) n 3 eetlepels rode port n 4 draaien van de pepermolen
(gemengde peper) n 4 sneetjes bacon
(ontbijtspek) n 2 eetlepels gepelde
pistachenoten natuur |
|
Bereiding
n
Halveer
de meloen
n
Verwijder
de pitten en draden
n
Lepel
het vruchtvlees uit de schil
n
Zet
de lege maar intacte meloenhelften in de diepvriezer
n
Mix
het vruchtvlees samen met de port en de peper
n
Zet
1 uur in de koelkast
n
Bak
de bacon – net voor het opdienen – zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag
n
Laat
uitlekken en verbrokkel in grove stukken
n
Hak
de pistachenoten fijn
n
Verdeel
de soep over de lege meloenhelften
n
Garneer
met stukjes bacon en pistachenoot
n Dien ijskoud op
Wijntip
n
Coteaux
d’Ancenis 2005, gamay (rode wijn)