Basilicumsoep met kwarteleitjes |
Ingrediėnten (6 pers) n
1
eetlepel boter of margarine n
3
lente-uitjes, in dunne ringen n
50 gr
rijst n
1 liter
kippenbouillon(van 2 tabletten) n
1
eetlepel citroensap n
9
kwarteleitjes n
50 gr
basilicum n
250 ml
slagroom n
versgemalen
peper en zout n
nootmuskaat n
staafmixer
en/of keukenmachine |
|
Bereiding
n Smelt de boter in een soeppan en bak hierin de lente-uiringen heel zachtjes
aan
n Schep de rijst erdoor en voeg de bouillon toe
n Kook de rijst in 15 ą 20 minuten zachtjes gaar
n Pureer het geheel met de staafmixer tot een licht gebonden soep
n Roer het citroensap erdoor
n Breng in een pannetje ruim water aan de kook
n Leg de kwarteleitjes erin en kook ze ± 1 minuut
n Laat de eitjes onder koud stromend water schrikken, pel en halveer ze
n Pureer ¾ van de basilicum met de slagroom in de keukenmachine tot een
heldergroene saus (niet te lang want dan wordt de slagroom stijf)
n Snij de rest van de basilicumblaadjes in dunne reepjes*
n Verwarm de soep (opnieuw) en roer de basilicumsaus erdoor
n Warm de soep nog heel even door en voeg peper en zout naar smaak toe
n Schep de basilicumsoep in 6 warme diep borden**
n Leg de kwarteleitjes met de dooiers naar boven in de soep
n Strooi de basilicumreepjes en een beetje nootmuskaat erover en serveer
meteen
n Lekker met lange dunne plakjes geroosterd stokbrood
Tip
n * Leg voor mooie reepjes alle basilicumblaadjes op elkaar, rol ze op en
snij dit rolletje in fijne reepjes
n ** Als U de soep ook op het buffet wilt zetten: doe de soep over in een
soepterrine en houd de soep warm op een rechaud. Serveer de kwarteleitjes en de
basilicumreepjes er in mooie kommetjes apart bij.