Moules à la Marinière met pompoen |
Mosselen en pompoen, een verrassend duo. Mosselsoep
gebaseerd op een franse klassieker. Ze wordt gebonden en op smaak gebracht met
pompoen.
Ingrediënten (4 pers) n 1 kg mosselen n 675 gr pompoen, zonder
zaadjes en grof gehakt n 3 dl droge witte wijn n zeste en sap van 1 citroen n 1 blaadje laurier n 15 ml olijfolie n 1 ui, gehakt n 1 teen knoflook,
fijngesnipperd n 9 dl groentebouillon n 2 eetlepels verse dille,
gehakt n partjes citroen om te
garneren n zout en zwarte peper van de
molen |
|
Bereiding
n Schrob de mosselen schoon en
verwijder de baarden
n Gooi de mosselen die open zijn
en niet dichtgaan als U er op tikt, weg en doe de rest in een grote pan
n Giet er de witte wijn bij
n Voeg er het citroensap en de
zeste aan toe samen met de laurier
n Leg en deksel op de pan en
kook de mosselen in ± 5 minuten gaar
n Schud af en toe om
n Laat de mosselen uitlekken
n Zeef en bewaar het kookvocht
n Haal de mosselen uit de schelp
n Hou een paar exemplaren mét
schelp apart voor de afwerking
n Verhit de olie in een grote
pan en fruit de ui en de knoflook ± 5 minuten tot ze zacht zijn
n Voeg er de pompoen en het
mosselvocht aan toe
n Breng aan de kook en laat
zonder deksel 5 minuten zachtjes koken
n Giet er de groentebouillon bij
en laat nog 25 minuten koken tot de pompoen uit elkaar valt
n Laat de soep iets afkoelen en
mix ze glad
n Giet ze weer in de pan en
kruid royaal met peper en zout
n Doe de gehakte dille en de
mosselen in de pan en breng nog even aan de kook
n Schep de soep in warme bordjes
en garneer met mosselen in de schelp
n Geef er partijtjes citroen bij