Geglaceerde perencrème |
Ingrediënten
(4 pers) n 4 gestoofde peren (zie Bereiding Stoofpeertjes)) n 2 dl melk n 2 eetlepels suiker (afgestreken) n 1 eetlepel perenlikeur n 1 eetlepel maïszetmeel (afgestreken) n 1 ei Voor de
versiering
n 2 eetlepel poedersuiker n 2 eetlepels amandelschilfers n enkele rode vruchten zoals aardbeien, frambozen,
enz |
|
Bereiding
n
Laat
de peren uitlekken en vang ½ dl sap op
n
Klop
met de garde van uw mixer het ei met de suiker tot een vrij dikke massa (het
best in een hoge beker)
n
Voeg
al kloppend het maïszetmeel toe
n
Breng
de melk aan de kook en giet ze op de luchtige eiermassa
n
Zet
nog even op het vuur en roer verder tot de crème dikt (niet laten koken)
n
Neem
de pan van het vuur
n
Voeg
½ dl sap van de peren toe en 1 eetlepel perenlikeur
n
Klop
met de mixer tot een homogene crème
n
Verdeel
de perencrème over 4 borden
n
Schik
er een in waaiervorm gesneden halve peer bovenop.
n
Bestrooi
met amandelschilfers en poedersuiker
n
Laat
even kleuren onder de grill en versier de borden met de rode vruchten
Peren in siroop- zelf
maken
Stoofpeertjes |
Ingrediënten n 8 stoofpeertjes, liefst met steeltje n 1 fles witte wijn n 200 gr geleisuiker n 1 citroen n 1 vanillestokje n 1 kaneelstokje |
|
Bereiding
n
Schil
de peertjes vanaf de schil naar beneden met een dunschiller
n
Verwijder
het klokhuis vanaf de onderkant met een meloenboortje of appelboor
n
De
peren blijven daardoor na het stoven mooi staan
n
Zet
de peertjes in een pannetje, voeg de wijn en de suiker toe en zorg ervoor dat
de peren onder staan
n
Boen
de citroenen schoon en schil ze met een dunschiller
n
Voeg
de schilletjes bij de peren
n
Halveer
de citroen en pers deze
n
Voeg
het sap en de uitgeperste citroenhelften bij de peren
n
Snij
het vanillestokje open en leg het er samen met het kaneelstokje bij
n
Breng
de peertjes aan de kook en laat ze daarna zachtjes garen
n
Zorg
dat de peertjes onder het vocht blijven, leg eventueel een bordje op de peren
zodat ze onder blijven staan
Tip
n Voeg eens rode wijn of bessensap toe zodat de
peertjes rood stoven