Bonbon van fillodeeg gevuld met exotisch fruit met
mangocoulis en mispelsorbet |
Ingrediënten
(4 pers) n 12 vellen fillodeeg n 1 mango n 1 ananas n 1 kaki n 1 papaja n coulis van mango n 4 bolletjes mispelsorbet (of andere sorbet) n bloemsuiker n 4 muntblaadjes Ingrediënten
mangocoulis 1 (4 pers) n 1goed rijpe mango n 3 eetlepels rietsuiker n
2
eetlepels sap van groene citroen Ingrediënten
mangocoulis 2 (4 pers) n 250 gr mangovlees n 3 dl water n 120 gr suiker n 1zakje vanillesuiker (indien gewenst) Ingrediënten
mispelsorbet n sap van ½ limoen n 100 gr suiker n 250 gr vruchtvlees van mispels |
|
Bereiding
mangocoulis 1
n Snij het vlees van de pit
n Verwijder de schil
n Maak fijn in mixer en voeg de
rietsuiker en het citroensap toe
n Maak er een homogene gladde
saus van
n Voeg indien nodig een beetje
water toe
Bereiding
mangocoulis 2
n Kook op een zeer zacht vuurtje gedurende 10 minuten
3 dl water en los hierin 120 gr suiker op
n Mix 250 gr mangovlees en voeg toe aan de
suikersiroop
n Voeg eventueel een zakje vanillesuiker toe
n Laat nog 5 minuten zachtjes koken
Bereiding
mispelsorbet
n
Breng
100 ml water aan de kook en los hierin 100 gr suiker op
n
Kook
gedurende 2 minuten op een zacht vuurtje
n
Voeg
het vruchtvlees van de mispels toe en het sap van ½ limoen
n
Mix
goed
n
Laat
et opstijven in de diepvrieskast minstens 3 uur of in een ijsmachine
Bereiding
bonbon van fillodeeg
n
Snijd
het fruit in gelijke blokjes en stoof ze kort in boter en suiker tot een
homogene massa
n
Laat
afkoelen
n
Neem
3 vellen filodeeg van ± 15 op 20 cm per persoon
n
Leg
in het midden 2 grote eetlepels van de vruchtencompote
n
Vouw
de vellen dicht en verpak zoals een bonbon (de uiteinden dichtdraaien)
n
Leg
de bonbons op een bakplaat, bedekt met bakpapier
n
Laat
ze kleuren in een oven van 200°C
Afwerking
n
Giet
op ieder bord wat mangocoulis
n
Leg
de bonbon in het midden van het bord en werk af met een bolletje mispelsorbet
n
Bestrooi
met bloemsuiker, versier met een takje munt en dien onmiddellijk op.