Pavlova
rollade van mango en passievrucht |
Dit dessert
smaakt het best wanneer het half bevroren is
Ingrediënten
(8 pers) voor de meringue n 2 theelepels
maïzena n 2 theelepels
wijnazijn n 2 theelepels
instant koffie n 5 eiwitten n 200 gr bruine
basterdsuiker n een handjevol
pistachenoten in de lengte gehalveerd Ingrediënten voor
de vulling
n
1 kleine mango n
250 gr mascarpone n
1½ dl koksroom n
1
passievrucht Ingrediënten voor
de garnering
n
poedersuiker |
|
Bereiding
n
Verwarm de oven voor op 140°C (hete lucht op 120°C)
n
Bekleed een Swiss rol bakblik (bakplaat met schuine
rand om de bisquit met confituur op te rollen) van 33 x 23 cm met bakpapier
n
Roer voor de meringue de maïzena, koffie en azijn
door elkaar en zet terzijde
n
Klop de eiwitten stijf en voeg nu, lepel voor
lepel, de suiker toe tot het mengsel redelijk dik is
n
Klop nu het koffiemengsel erdoor
n
Schep het meringuemengsel op het bakpapier en smeer
voorzichtig uit
n
Bestrooi met de pistachenootjes en bak 35 à 40
minuten krokant
n
Maak intussen de vulling
n
Snijd de mango rondom in en maak los van de pit
n
Verwijder de schil en hak het vruchtvlees fijn
n
Klop de mascarpone en roer de stukjes mango erdoor
n
Klop de room stijf en roer door het mangomengsel
n
Halveer de passievrucht, schep de inhoud uit de
schil en zet tot gebruik terzijde
n
Neem de meringue uit de oven en laat 10 minuten in
het blik afkoelen
n
Neem uit het blik en leg met het papier aan de
onderzijde op een rooster
n
Bestrooi een vel bakpapier met poedersuiker en leg
hierop de volledig afgekoelde meringue met het papier naar boven
n
Verwijder nu het bakpapier van de meringue en smeer
de vulling hierover uit
n
Besprenkel met de passievrucht en maak met behulp
van het onderliggende papier een rol
Eenvoudig in te vriezen
n
Leg de pavlova op een snijplank en vries onbedekt
in
n Onbedekt invriezen wil zeggen dat
het gerecht zonder het te omwikkelen of in te pakken in de vriezer wordt gezet
tot het stevig is. Pas wanneer dit het geval is kan het ingepakt of omwikkeld
worden waardoor het zijn vorm behoudt. Dit is de handigste manier om zacht of
kwetsbaar voedsel in te vriezen.
n
Wikkel in folie en bewaar maximaal 1 maand in de
vriezer
Eenvoudig te serveren
n
Verwijder de folie en ontdooi ± 60 minuten in de
koelkast
n
Bestrooi met poedersuiker en serveer in plakken