Zuid-Spaans soepje met
visquenelles |
Ingrediėnten
(4 pers) n 2 preiwitten n 1 wortel n 2 uien n Solo n 1 klein blikje tomatenpuree n 1 blokje kippenbouillon n 2 aardappelen n 1 eetlepel rijst n 200 gr wijtingfilet n 2 eiwitten n 2 eetlepels room n 1 rode paprika n 2 dl droge sherry n 2 eetlepels gehakte
peterselie n peper en zout |
|
Bereiding
n Maak de preiwitten en de
wortel schoon
n Snij beide groenten fijn
n Pel de uien en snipper ze fijn
n Smelt een nootje Solo en stoof
er de groentensnippers in
n Voeg er de tomatenpuree aan
toe en laat even bakken
n Giet er vervolgens 2 liter water
op en voeg er het blokje kippenbouillon aan toe
n Schil de aardappelen, was ze,
snij ze in stukken en voeg deze bij de soep
n Laat ± 30 minuten op een zacht
vuurtje sudderen
n Kook de rijst gaar in
lichtgezouten water
n Maak ondertussen de
visquenelles
n Mix de wijting tot puree en
spatel er de eiwitten en de room onder
n Breng op smaak met peper en
zout
n Draai met behulp van 2
theelepels kleine ellipsvormige balletjes of quenelles uit de puree
n Pocheer deze quenelles ± 12
minuten in lichtgezouten water
n Bewaar ze vervolgens in koud
water
n Mix de soep
n Was de rode paprika
n Verwijder de zaden en
zaadlijsten
n Snij ze in dunne reepjes
n Voeg deze, samen met de
gekookte rijst, bij de soep
n Laat nog ± 10 minuten zachtjes
koken
n Voeg er juist voor het
opdienen de sherry, de gehakte peterselie en de visquenelletjes aan toe
Toelichtin
n Quenelle is een aan het Frans
ontleende benaming voor een balletje van vlees-, gevogelte- of visfarce