Chocoladeschuim
met Baileys |
Ingrediënten
(4pers) n 100 gr chocolade n 5 cl Baileys n 2 dl slagroom n 4 eiwitten n 100 gr suiker n 1 gelatineblaadje n 10 meringues n 12 speculoosjes n 4 eetlepels karamelsaus |
|
Bereiding
n Warm de slagroom lichtjes op
n Week het gelatineblaadje in
ijskoud water
n Voeg de Baileys
bij de room en roer er het gelatinebaaldje in los
n Laat dit afkoelen
n Klop vervolgen de room ¾ stijf
n Laat de chocolade
au bain-marie smelten
n Spatel er voorzichtig de room
onder
n Klop de eiwitten op met suiker
n Spatel ze voorzichtig onder de
chocolade
n Laat het geheel opstijven in
de koeling
n Verkruimel de meringue en de
speculaasjes
n Verdeel telkens een lepel van
de meringue en speculaas in 4 glaasjes
n Spuit er met behulp van een
spuitzak wat van de chocolademousse op
n Herhaal tot het glas vol is en
eindig met de kruimels
n Druppel wat karamelsaus over en dien
op