Mousse van witte chocolade met ananassaus, versierd met
mango en munt |
Ingrediėnten
(4 pers)
n 175 gr witte chocolade
n ½ blaadje gelatine
n 1 dooier van 1 hoeve-ei
n 300 gr geklopte room
n een scheutje rum
n een scheutje melk
n 1/8 van 1 rijpe ananas
n gekookte suikersiroop (50 gr suiker
en 50 gr water)
n een scheutje citroensap
n enkele blaadjes groene munt
n enkele staafjes rijpe mango
Bereiding
mousse
n Smelt de chocolade met een scheutje
melk op een zacht vuurtje tot een dikke vloeibare massa
n Voeg de voorgeweekte gelatine toe
n Meng alles goed door elkaar
n Laat de chocolade afkoelen tot ±
30°C en voeg de eierdooier toe
n Klop de room lobbig (net niet stijf)
en spatel room voorzichtig door de chocolade en parfumeer met rum
n Giet het moussebeslag in een kom en
laat ± 6 uur opstijven in de koelkast
Bereiding
saus
n Schil de ananas en verwijder de
harde kern
n Snij het vruchtvlees in blokjes en
mix met een beetje suikersiroop
n Breng de puree op smaak met enkele
druppels citroensap
n Zeven en bewaren
Versiering
n Snij de muntblaadjes of
citroenmelisse in haarfijne reepjes
n Schil de mango en snij het
vruchtvlees in staafjes
n Schik de staafjes op een bord
n Giet ananaspuree op het bord
n Plaats in het midden 2 eitjes mousse
(soeplepel in kokend water dompelen en vervolgens een quenelle uit de mousse trekken)
n Bestrooi met muntsnippers