Knoflooksoep met geroosterde aardappel |
Ingrediėnten
(4 pers) n 10 teentjes knoflook n 6 eetlepels olijfolie n 2 takjes maggikruid of selderij n 3 aardappelen n zeezout n 1 doosje roomkaas met knoflook (150 gr) n 1 bakje rucolacress (20 gr) n keukenpapier en staafmixer |
|
Bereiding
n
Knoflook
pellen
n
In
soeppan 4 eetlepels olie en 9 knoflookteentjes zachtjes verwarmen en ± 15
minuten heel zachtjes laten sudderen
n
Takjes
maggikruid halveren
n
Maggikruid
aan knoflook toevoegen en nog ± 15 minuten laten meesudderen
n
Intussen
grill voorverwarmen op hoogste stand
n
Aardappels
schillen
n
1 aardappel
in flinterdunne plakjes snijden, rest in stukjes
n
Boven
kom 1 teentje knoflook uitpersen, rest van olie erdoor roeren
n
Aardappelplakjes
droogdeppen met keukenpapier en aan beide kanten bestrijken met knoflookolie
n
Plakjes
op rooster leggen en ± 10 cm onder hete grill in 3 ą 4 minuten knapperig
roosteren
n
Maggikruid
uit pan nemen en bewaren
n
Door
bakvet met knoflook 6 dl kokend water, aardappelstukjes en zout naar smaak
roeren
n
Soep
± 10 minuten zachtjes doorkoken, af en toe roeren
n
Met
staafmixer pureren tot gladde soep
n
Roomkaas
toevoegen en al roerende laten smelten
n
Niet
meer laten koken
n
Soep
in vier diepe borden scheppen en maggikruid erin leggen
n
Rucolacress
boven borden van bedje knippen
n
Plakjes
geroosterde aardappel erop leggen
Wijntip
n
Ronde,
fruitige, soms wat kruidige witte wijnen