Appeltorentjes
met honingsaus |
Ingrediėnten
(4 pers) n 2 grote appels (Jonagold) n 1 peer n 2 eetlepels honing (Bio) n 150 gr Griekse yoghurt n 3 eetlepels boter n ½ citroen n ½ eetlepel kaneel n enkele blaadjes munt of
citroenmelisse |
|
Bereiding
n
Pers de ½ citroen: u heeft ½ ą 1 eetlepel sap nodig, naar smaak
n
Snij de schil in flinterdunne reepjes van enkele cm lang
n
Snij de ongeschilde appels en peer in dobbelsteentjes
n
Smelt de boter en bak de appelen peerblokjes tot ze glanzen.
n
Voeg 1 eetlepel honing toe en laat karameliseren
n
Verwarm intussen de Griekse yoghurt in een steelpannetje met nog 1 eetlepel
honing (niet laten koken)
n
Neem van het vuur en giet er ½ ą 1 eetlepel citroensap bij
n
Klop goed dooreen en giet door een zeef
n
Strooi er nog ¼ koffielepel kaneel over
n
Verdeel de appel- en peerblokjes over 4 ronde potjes (ovenschoteltjes of
lege yoghurtpotjes) en druk goed aan
n
Stort de appeltorentjes in het midden van de bordjes en giet er de warme
honingsaus in streepjes rond
n
Strooi wat kaneel over de bordjes en werk af met de reepjes citroenschil en
eventueel nog een blaadje munt of citroenmelisse