Romige mosterdsoep met gemberreepjes |
Bereidingstijd in minuten: 15’ bereiden
Ingrediënten
(4 pers) n 1 sjalotje n
50 gr boter of margarine n 50 gr bloem n 1½
kippenbouillontablet n 6 gemberbolletjes (potje 240 gr) n 2 eetlepels Zaanse mosterd n ½ eetlepel
Franse mosterd n 2 dl slankroom n 2 eetlepels gembersiroop n peper |
|
Bereiding
n
Sjalotje
pellen en fijnsnipperen
n
In
pan boter verhitten en sjalot ± 1 minuut zachtjes fruiten
n
Bloem
door boter roeren
n
Scheutje
voor scheutje 250 ml water toevoegen en blijven roeren tot gladde, lichtgebonden
saus ontstaat
n
400
ml water erdoor roeren tot licht gebonden soep ontstaat
n
Bouillontabletten
erboven verkruimelen
n
Soep
aan de kook brengen en ± 5 minuten zachtjes laten koken
n
Intussen
gemberbolletjes in dunne plakjes snijden en vervolgens in dunne reepjes snijden
n
In
kom mosterd losroeren met 3 eetlepels hete soep
n
Mosterdmengsel,
room, gembersiroop en gemberreepjes door soep roeren
n
Op
smaak brengen met peper
n
Soep
niet meer laten koken
n
Serveren
met bruin stokbrood en gezouten boter