Kersen-ricotta mousse |
Bereidingstijd in minuten: 15’ voorbereiden, 60’ wachten en 5’ bereiden
Ingrediënten
(4 pers) n 3 blaadjes witte gelatine n 40 gr kersen uit een potje (+ 4 kersen voor
garnering) blikje n 2 dl slagroom n 40 gr suiker n 1 zakje vanillesuiker n 200 gr ricotta (kaas) n 60 gr pure chocolade n 4 plakken chocoladecake (à ± 1 cm dik) n plasticfolie n uitsteekvormpje doorsnede ± 8 cm |
|
Bereiding
n
Gelatine
in ruim koud water ± 5 minuten laten weken
n
Kersen
in stukjes snijden
n
Slagroom
met suiker stijf kloppen
n
Vanillesuiker
en stukjes kers door ricotta roeren
n
In
pan ½ dl siroop uit potje kersen verhitten
n
Gelatine
goed uitknijpen en van vuur af in hete siroop oplossen
n
Door
ricotta scheppen
n
Chocolade
grof hakken en door ricotta mengen
n
Slagroom
erdoor scheppen
n
Met
uitsteekring uit plakjes cake 4 rondjes steken
n
Uitsteekringen
bekleden met plasticfolie en op vier bordjes zetten
n
Rondjes
deeg in ringen leggen
n
Ricottamengsel
erover verdelen en bovenkant gladstrijken
n
Mousse
in koelkast in ± 1 uur laten opstijven
n
Ringen
verwijderen en plasticfolie van mousse trekken
n
Garneren
met kers
Tip
n
Voor
het uitsteken kunt u ook plastic bekers zonder bodem gebruiken
n
Het originele
recept wordt gemaakt met gekonfijte amarenakersen en ½ dl amarenasiroop in
plaats van cocktail cherries. Bij gebruik van amarenakersen de cake
besprenkelen met ± 1½ eetlepel marasquin
Wijntip
n
Rijke,
zoete rode wijnen en port