Aspergeroomsoep |
Ingrediėnten
(4 pers) n 1 ui n 1 preiwit n 2 stengels bleekselderij n 1 bussel asperges n boter n 1½ eetlepel bloem n 2½ liter groentebouillon n peper en zout n kruidentuil (peterseliestengels, tijm, laurier) n ½ dl room n verse kervel |
|
Bereiding
n Maak de groenten schoon: pel de ui, trek de
buitenste bladeren van de prei en schil de asperges
n Snij ui, preiwit, selderij en drie vierde van de
asperges grof
n Smelt boter in een ruime pan en stoof er de
groenten glazig in
n Bestrooi met bloem, meng en laat even drogen op het
vuur
n Voeg de bouillon toe, kruid met peper, zout en
kruidentuil
n Breng aan de kook en laat zacht gaarkoken
n Verwijder de kruidentuil en draai de soep door een
roerzeef of mix ze fijn
n Controleer de kruiding en werk af met room
n Snij de rest van de geschilde asperges in stukken
van 3 cm en kook ze krokant in lichtgezouten kokend water
n Werk er de soep mee af en versier met verse kervel