Karnemelkpannenkoekjes met appel |
Ingrediënten
(4 pers) n 250 g bloem n 2 theelepels bakpoeder n ½ theelepel dubbelkoolzure soda (Natrium
bicarbonaat) n ¼ theelepel zout n 1 theelepel gemalen kaneel n ½ theelepel gemalen gember n ½ theelepel gemalen kruidnagel n 2 eieren n 50 gr lichtbruine suiker n 2½ dl karnemelk n 1 dl water n 75 gr boter, gesmolten Ingrediënten
voor de afwerking n 3 appels n ½ lepel vanille-ijs n 1 theelepel gemalen kaneel n ahornsiroop |
|
Bereiding
n Zeef de eerste zeven ingrediënten in een kom
n Klop in een andere kom de eieren los met de suiker
n Voeg de karnemelk, het water en 25 gr boter toe, en
roer goed
n Voeg ten slotte de bloem toe en roer tot een glad
beslag
n Laat het beslag 2 uren rusten in de koelkast
n Was de appels en snij ze in dunne schijfjes
n Laat het ijs een beetje zachter worden in de
koelkast en roer er de kaneel door
n Doe een beetje boter in een pan en bak een schijfje
appel 1 minuut aan elke kant
n Voeg genoeg beslag toe om de appel net niet te
bedekken (het beslag zal tijdens het bakken uitlopen en de appel helemaal
bedekken)
n Bak de pannenkoekjes 1 minuut aan elke kant en hou
ze warm
n Verdeel de pannenkoekjes over vier borden en
serveer ze met het ijs en de ahornsiroop