Paprikasoep met met prosciutto tortellini |
Ingrediënten
(4 pers) n 3 dikke paprika’s (rood, geel of oranje) n 30 tortellini met prosciutto crudo (Benito, versmarkt) n 2 dikke wortelen n 1 ui n 1dl room n 1½ liter kippenbouillon (3 blokjes opgelost in 1½
liter heet water) n 1 teentje knoflook n ⅓
potje bieslook n ½ koffielepel tijm n 1 laurierblaadje n peper en zout |
|
Bereiding
n Verwijder de witte zaadlijsten en de pitten uit de
paprika’s en snij in grove stukken
n Versnipper de ui, het knoflook en het bieslook
n Snij de wortelen in schijfjes
n Doe de stukken paprika, de ui, het knoflook en de
wortelen in een kookpan
n Kruid met tijm en laurier en giet de kippenbouillon
erover
n Laat 25 minuten koken
n Haal het laurierblaadje uit de kookpan en mix tot
een gladde soep
n Voeg de tortellini bij de soep en laat nog vijf
minuten gaar worden op een matig vuur
n Klop de room half stijf en meng er het bieslook
onder
n Kruid naar smaak met peper en zout
n Schep de soep in diepe borden
n Zorg dat iedereen ongeveer 5 tortellini’s heeft en
doe een lepeltje kruidenroom in het midden van elk bord