Zabaglione met vanilleroomijs en fruit |
Ingrediënten
(1 pers) n 1 flinke bol vanilleroomijs per persoon n fruit vb. aardbeien, ananas, druiven, meloen, enz… Ingrediënten
voor de zabaglione (1 pers) n normale portie - 1 eidooier per persoon n wat grotere portie - 2 eierdooiers per persoon n per eierdooier één eierschaaltje alcoholische drank
en één eierschaaltje suiker |
|
Bereiding
n
Au bain marie,
kookpot met water waarin een kleinere kookpot hangt die door het opkloppen
zeker niet in de grotere kookpot kan vallen. De leinere kookpot mag net het
water niet raken
n
Doe eierdooiers
suiker en drank bijeen en klop heel stevig in 8 vorm tot de zabaglione redelijk
vast is. De massa mag net niet koken, anders gaat het ei schiften
n
Gebruik een diep
bord
n
Snij de ananas en
meloen of ander fruit in kleine blokjes van maximaal 1cm bij 1cm
n
Doe 1cm van elk in
blokjes gesneden fruit in een ring van 8 à 10 cm diameter midden in een diep bord
zodat er een bodempje van 2 cm op uw bord ligt
n
Garneer het bord met
de rest van het fruit naar believen en naar eigen fantasie
n
Doe één bol
vanilleroomijs op dat fruitbodempje
n
Overgiet het geheel
met de zabaglione
n
Bestrooi met
poedersuiker en brandt met een créme brulleé brandertje de suiker wat bruin
n
Dien op – Smakelijk!
Tip
n
Als alcoholische
drank wordt origineel Marsala wijn gebruikt maar men kan evengoed een andere
drank gebruiken zoals amaretto, zoete witte wijn of droge witte wijn, zelfs
limoncello, cognac of rhum zijn geschikt
Wel moet er rekening gehouden worden met de zoetigheid van de drank. Men moet
wat doseren
n
Als men zoete witte
wijn gebruikt moet men wat minder suiker gebruiken. Men kan ook zoete en droge
witte wijn samen gebruiken of een geutje amaretto met de wijn, enz…..
n Saus in lijntjes er rond trekken