Advocaat-kwarktaart met perzik |
Ingrediėnten
(6 pers) n 200 gr bastognekoeken (Lu) of biospeculaaskoeken n
50 gr boter of
margarine n 4 eetlepels abrikozenjam zonder suiker n ½ eetlepel olie n 6 blaadjes gelatine (± 10 ą 12 gr) n 1 blik halve perziken (netto 820 gr) n 3 eetlepels sinaasappelsap n 450 gr magere kwark n 1 dl advocaat n 100 gr fijne (bio)suiker n ¼ liter slagroom Ingrediėnten
voor versiering n munt n eventueel druppels advocaat op de bordspiegel |
|
Bereiding
n
Maal de bastognekoeken fijn in de blender van de
keukenmachine of doe ze in een plastic zak en verkruimel ze met de deegroller
n
Smelt
de boter in een pannetje zonder te laten bruinen
n
Roer
de boter en twee eetlepels abrikozenjam door de koekkruimels
n
Vet
een springvorm (diameter 24 cm) in met olie
n
Verdeel
het koekmengsel over de bodem en druk goed aan
n
Week
de gelatine 5 minuten in koud water
n
Laat
intussen de perziken uitlekken
n
Snij
de helft in kleine stukjes en de andere helft in dunne schijfjes
n
Meng
de perzikstukjes in een kom met 2 eetlepels abrikozenjam
n
Verdeel
ook deze mengeling over de taartbodem
n
Verwarm
het sinaasappelsap in een pannetje
n
Knijp
de gelatine goed uit en los al roerend, van het vuur af, op in het hete sap
n
Doe
de kwark, advocaat, suiker en het gelatinemengsel in een kom
n
Roer
alles goed door elkaar
n
Klop
in een andere kom ¼ liter slagroom met de rest van de suiker stijf
n
Schep
de slagroom door het kwarkmengsel
n
Verdeel
het mengsel over de taart en strijk de bovenkant glad
n
Laat
de taart ± 4 uur in de koelkast opstijven
n
Verwijder
de rand van de springvorm
n
Garneer
de bovenkant van de taart met perzikschijfjes en serveer als taartpunt of steek
twee rondjes uit en zet ze op elkaar