Schuimomelet met
sinaasappel |
Voorbereiding
20 minuten – bereiding 10 minuten
Ingrediënten
(4 pers) n 30 gr boter n 1 sinaasappel n 5 eieren XL n 6 eetlepels basterdsuiker n 1 eetlepel rode porto
(facultatief) n 3 citroensapdruppeltjes |
|
Bereiding
n Verwarm de oven voor op 220ºC
n Beboter een ovenschaal met een
diameter van 22cm
n Rasp de schil van de
sinaasappel met een fijne rasp
n Schil de sinaasappel tot op
het vruchtvlees en snij in 4 mooie schijven
n Verwijder zo nodig de pitten
en snij de schijven in driehoekjes
n Scheid de eiwitten van de
eierdooiers
n Klop de dooiers met 4
eetlepels suiker en de geraspte sinaasappelschil op tot een bleke massa
n Meng er vervolgens de porto
onder (facultatief)
n Klop de eiwitten en het
citroensap op tot een stevig schuim
n Meng ⅓ (een derde) van het eiwit met
de dooiers
n Werk er nadien, heel
voorzichtig, het resterende eiwit onder
n Giet meteen in de schaal en
strijk de massa glad
n Bestrooi met de rest van de
suiker
n Maak op verschillende plaatsen
een sneetje
n Strooi er de stukjes sinaasappel
over
n Laat 10 minuten opzwellen in
de warme oven
n Dien onmiddellijk op
Tip
n Een geslaagde schuimomelet is
goudkleurig aan de buitenkant en luchtig en zacht vanbinnen
Wijntip
n Château Belles Filles 2005,
Bergerac A.C.