Chocoladedroom |
Ingrediėnten
(4 pers) n 2dl verse room n 200 gr bittere chocolade
(70%) n 2 eieren n 3 eetlepels cognac n 20 gr boter |
|
Bereiding
n Verwarm in een pan met dikke
bodem de room tot net onder het kookpunt
n Haal de pan van het vuur en
laat nog 1 minuut afkoelen
n Doe er de in stukjes gebroken
chocolade bij en roer tot ze gesmolten zijn
n Splits de eieren en roer de
dooiers en de cognac door het mengsel
n Laat nog wat afkoelen en roer
er de boter door
n Klop de eiwitten stijf en
spatel ze door de bereiding
n Verdeel de mousse over
expressokoppen
n Zet ze 2 uur in de koelkast of
tot de mousse opgesteven is
n Geef er vers gebakken koekjes
naar keuze bij
Wijntip
n Een banyuls, een versterkte wijn
uit de Roussillon, is de enige die opgewassen is tegen chocola en in dit
gerecht ook de cognac. Serveren op 13 ą 15°C