Appelcake met rumsiroop en limoenroom |
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
(4 pers) n 225 gr appelcake, in kleine stukjes n 75 ml donkere rum n 180 gr bruine suiker n 60 gr donkere rozijnen n 3 dl room n 75 gr bloemsuiker n sap van 2 limoenen n 2 limequats (of kumquats), in partjes |
|
Bereiding
n
Meng
de rum en de bruine suiker met 1 dl water en laat inkoken tot siroop
n
Voeg
de rozijntjes toe
n
Klop
de room op met de bloemsuiker en voeg er voorzichtig het limoensap aan toe
n
Leg
onderaan in een glaasje blokjes appelcake, giet er wat siroop over en eindig
met limoenroom
n
Werk
af met een partje limequat
Wijnadvies
n
Schenk
hier eens een glaasje zoete en elegante Riesling Auslese bij zoals van het huis
Dham uit de Duitse Moezel (Delhaize)