Melkchocoladetaartje
met banaan en rumkaramelsiroop |
Ingrediënten
voor de biscuit (4
pers) n
150
gr melkchocolade n
125
gr boter n
75
gr eierdooiers n
25
gr invertsuiker n
125
gr eiwit n
65
gr suiker n
60
gr bloem n
gepofte
rijst met melkchocolade Ingrediënten
voor de bananen n 2 dl water n 150 gr suiker n sap van 1 limoen n 1 vanillepeul n 1 kaneelstok n 1 steranijs n 3 eetlepels bruine rum n 4 bananen n 3 blaadjes gelatine Ingrediënten
voor de Chocoladepasta n
1
zakje pastabolletjes n
50
gr melkchocolade Ingrediënten
voor de tijmroom n 250 gr suiker n 5 dl water n 2 takjes tijm n 1 liter halfgeklopte room |
|
Bereiding
n
Maak
de chocolade en de boter zacht en meng
n
Meng
de eierdooiers met de invertsuiker en klop op een zacht vuur tot sabayon
n
Klop
verder koud
n
Klop
de eiwitten op
n
Meng
er geleidelijk de suiker onder
n
Spatel
wat opgeklopt eiwit onder de chocolade tot een glad beslag en meng nadien voorzichtig
onder de opgeklopte eierdooiers
n
Spatel
er de bloem onder en als laatste het eiwit
n
Bak
tot biscuit op 180°C
n
Kook
de pasta beetgaar, spoel in koud water
n
Smelt
de chocolade en roer onder de pasta
n
Laat
afkoelen en opstijven
n
Maak
karamel met water en suiker, laat 2 minuten afkoelen en voeg het limoensap,de
vanille,de kaneel,de steranijs en de rum toe
n
Pel
de bananen, snij in stukken, overgiet met de siroop en voeg de uitgeknepen
gelatine toe
n
Laat
40 minuten trekken en opstijven
n
Maak
siroop met suiker en water, voeg tijm toe
n
Laat
afkoelen
n
Meng
3 dl van de siroop met de room en maak quenelles
n
Serveer
zoals op de foto: onderaan de pasta, daarop biscuit, gepofte rijst, tijmroom en
een nougatinekrul (te koop in speciaalzaken)
n
Leg
er de bananen en de biscuit naast
Mangonems met zoethout, palmsuiker en
granaatappelsap |
Ingrediënten
(4 pers) n 3 stokjes zoethout n 2 rijpe mango's n 4 rijstbladen n 10 g grranaatappelpoeder (te koop in de oosterse
winkel) n 2 verse granaatappels n 60 gr palmsuike rvan Gula Djawa n 10 cl water |
|
Bereiding
n Snij het vruchtvlees van de mango's in kleine
vierkantjes van ongeveer 4 mm
n Rasp 1 cm van een zoethoutstokje over de mango's
n Laat de mango gedurende 1 uur marineren
n Bereid het granaatappelsap door het
granaatappelpoeder op te lossen in 100 ml water
n Voeg palmsuiker toe en breng alles aan de kook
n Haal van het vuur en laat afkoelen
n Voeg het vruchtvlees van de granaatappel toe aan de
siroop
n Drenk de ronde rijstbladen in koud water tot ze
zacht worden
n Snij een strook van 10 cm uit het midden van elk
blad en leg de rest van elk blad kruisgewijs over de uitgesneden strook
n Leg de mango's op de 4 kruisen en sluit
n Snij de 2 overige zoethoutstokjes in de lengte door
en steek deze door de gevulde rijstbladen
n Bak de nems in 1 cm arachideolie van 180°C
n Dep droog en dien zo vlug mogelijk op met
granaatappelsap