Platte Kaas-wijncrème |
Ingrediënten
voor de crème (6ers) n 5 dooiers n 100 gr suiker n 150 gr witte wijn n 50 gr cognac n 5 blaadjes gelatine n 250 gr platte kaas Ingrediënten
voor de chocolade saus n 100 gr room n 100 gr chocolade |
|
Bereiding
n
Dooiers,
suiker, witte wijn en cognac verwarmen tot 80°C
n
Van
het vuur nemen en koud kloppen (schuimig)
n
De
gelatine weken en smelten op het vuur
n
Een
klelne hoeveelheld crème bij de gelatine voegen, goed roeren en vervolgens
mengen met de rest van de crème
n
De
glad geroerde plalte kaas onder de massa roeren
n
De
room koken en hem vervolgens op de harde chocolade gieten
n
Voorzichtig
roeren tot de chocolade gesmolten is
n
De
crème onmiddellijk verdelen over zes mooie glazen
n
Laten
geleren in de koelkast
n
Voor
het opdienen een weinig chocoladesaus aanbrengen en verder afwerken met witte
en blauwe druiven
Wijntip
n Drink er een witte Duitse streekwijn bij