Eieren in een pannetje met asperges

 

Ingrediėnten (4 pers)

n  12 groene asperges

n  4 eieren

n  50 gr geraspte belegen Gouda

n  200 ml zure room

n  1 snuifje geraspte muskaatnoot

n  20 gr gezouten boter

n  zout en peper van de molen

 

Eieren in een pannetje met asperges

Bereiding

n  Strijk vier ovenschoteltjes in met boter en zet ze in de koelkast

n  Verwarm de oven voor op 200°C

n  Verwijder de aspergepunten (± 4 cm)

n  Stoom ze 3 ą 5 minuten: ze moeten stevig blijven

n  Snij de rest van de asperges in schijfjes (± 300 gr in totaal) en kook ze 15 ą 20 minuten in een bodem gezouten, kokend water

n  Laat ze zorgvuldig uitlekken en mix ze tot een fijne moes met zout, peper en muskaat

n  Meng er de Gouda onder en verdeel alles in de ovenschoteltjes

n  Doe 50 ml zure room in elke schaaltje en breek er een ei in

n  Doe er vervolgens peper op

n  Giet het kokende water onmiddellijk in de braadslee van de oven

n  Zet de schaaltjes erin

n  Bak de bereiding 5 minuten in de warme oven van 200°C: de eidooier moet vloeibaar zijn, het wit stevig

n  Versier de schaaltjes met de aspergepunten en dien ze meteen op met geroosterd brood

n  U kan de punten ook gebruiken om mee te soppen

 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen