Eieren in een pannetje met asperges |
Ingrediėnten
(4 pers) n 12 groene
asperges n 4 eieren n 50 gr
geraspte belegen Gouda n 200 ml zure
room n 1 snuifje
geraspte muskaatnoot n 20 gr
gezouten boter n zout en peper
van de molen |
|
Bereiding
n
Strijk
vier ovenschoteltjes in met boter en zet ze in de koelkast
n
Verwarm
de oven voor op 200°C
n
Verwijder
de aspergepunten (± 4 cm)
n
Stoom
ze 3 ą 5 minuten: ze moeten stevig blijven
n
Snij
de rest van de asperges in schijfjes (± 300 gr in totaal) en kook ze 15 ą 20
minuten in een bodem gezouten, kokend water
n
Laat
ze zorgvuldig uitlekken en mix ze tot een fijne moes met zout, peper en muskaat
n
Meng
er de Gouda onder en verdeel alles in de ovenschoteltjes
n
Doe
50 ml zure room in elke schaaltje en breek er een ei in
n
Doe
er vervolgens peper op
n
Giet
het kokende water onmiddellijk in de braadslee van de oven
n
Zet
de schaaltjes erin
n
Bak
de bereiding 5 minuten in de warme oven van 200°C: de eidooier moet vloeibaar
zijn, het wit stevig
n
Versier
de schaaltjes met de aspergepunten en dien ze meteen op met geroosterd brood
n
U
kan de punten ook gebruiken om mee te soppen