Lamsfilet met rauwe ham en gestoofde venkel |
|
Bereiden:
40 minuten
Ingrediënten
(4 pers) n 2 venkelknollen n
2 eetlepels boter of margarine n ½ groentebouillontablet n 12 plakjes rauwe ham n 4 lamsfilet (à 125 gr) n (versgemalen) zwarte peper n 1 bekertje crème fraîche
(125 ml) n 1 eetlepel Pernod n zout n cocktailprikkers n keukenpapier |
|
Bereiding
n Venkel schoonmaken
(venkelgroen bewaren), wassen en in stukken snijden
n In pan 1 eetlepel boter
verhitten.
n Venkel ± 5 minuten rondom
bakken
n ½ dl water erbij schenken en
aan de kook brengen
n Bouillontablet erboven
verkruimelen en oplossen
n Venkel ±ca. 15 minuten
afgedekt heel zachtjes stoven
n Intussen op plank 8 plakjes
ham, 2 aan 2 naast elkaar leggen
n Vlees er haaks opleggen en
bestrooien met peper
n Ham om vlees wikkelen en
vaststeken met cocktailprikker
n In pan rest van boter
verhitten
n Rest van plakjes ham in ± 2
minuten knapperig bakken
n Uit pan op keukenpapier
scheppen
n Vlees in zelfde pan in ± 5
minuten bruin bakken, halverwege keren
n Intussen crème fraîche en
pernod door venkel roeren en op hoog vuur ± 3 minuten iets laten inkoken
n Op smaak brengen met zout en
peper
n Vlees op vier borden scheppen
en venkel met saus ernaast scheppen
n Plakje gebakken ham erop
leggen (en garneren met venkelgroen)
n Serveren met gegratineerde
aardappeltjes of Vlaamse frieten
Wijntip
n Lichte, soepele, fruitige rode
wijnen