Chocoladecakejes met vanillemascarpone en
bladerdeegkrullen |
Ingrediënten
chocoladecakejes (12 pers) n 125 gr ongezouten boter n 1,85 dl sterke koffie n 1 ei n 80 gr bloem n 30 gr cacao n 100 gr pure chocolade n 250 gr suiker n 1 theelepel vanille essence n 1 theelepelbakpoeder Ingrediënten
chocoladeglazuur n 100 gr pure chocolade n 1 eetlepel likeur n 1,25 dl volle slagroom n 1 theelepel kaneel Ingrediënten
vanillemascarpone n 3 vanillestokjes n 3 eetlepels poedersuiker n 400 gr mascarpone Ingrediënten
bladerdeegkrullen n 3 eetlepels fijne witte suiker gemengd met 2
theelepels kaneel n 2 velletjes bladerdeeg n 15 gr gesmolten boter |
Bereiding
chocoladecakejes
n
Verwarm
de oven voor op 180°C
n
Verhit
de koffie met de boter en de chocolade (in stukjes) in een steelpannetje op
laag vuur, tot de chocolade gesmolten is
n
Los
al roerend de suiker erin op
n
Giet
het mengsel in een beslagkom
n
Voeg
de vanille-essence toe
n
Klop
het ei in een bakje los en klop het door het chocolademengsel
n
Zeef
de droge ingrediënten (bloem, cacao en bakpoeder) boven de kom en roer ze door
het beslag
n
Zet
12 papierenvormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag
n
Bak
de cakejes 20 minuten
n
Laat
ze afkoelen
Bereiding
chocoladeglazuur
n
Verwarm
de room met de stukjes chocolade in een steelpannetje op een heel laag pitje
n
Haal
het pannetje van het vuur zodra de room heet wordt
n
Blijf
roeren tot de chocolade gesmolten is en met de room een dikke saus vormt
n
Zet
het pannetje weg
Bereiding
vanillemascarpone
n
Vanillestokjes
in de lengte halveren
n
Met
een puntig mesje zaadjes eruit schrapen en de zaadjes met de poedersuiker door
de mascarpone mengen
n
Koel
wegzetten
Bereiding
bladerdeegkrullen
n
Verwarm
de oven voor op 160°C
n
Snij
het bladerdeeg in repen van ½ cm
n
Leg
de reepjes op een bakplaat met bakpapier
n
Bestrijk
de reepjes met de gesmolten boter
n
Strooi
er een beetje suiker/kaneel over
n
Draai
de repen losjes op tot spiralen en strooi er de rest van de suiker over
n
Zet
de bakplaten 10 minuten (of tot gebruik) in de koelkast
n
Bak
de krullen 10 à 12 minuten tot ze licht kleuren
n
Laat
ze afkoelen op een rooster
Afwerking
n
Haal
de cakejes voorzichtig uit de vormpjes
n
Verwarm
het glazuur op een laag pitje
n
Zet
de cakejes op het bord en giet het glazuur erover
n
Vanillemascarpone
erbij en garneren met de bladerdeegkrullen e.d.