Banaan en kokoskoek
overgoten met sabayon |
Ingrediënten
(4 pers) n 2 bananen n 2 rotsjes macaron (kokoskoeken van de bakker) n 100 gr ongezouten hoeveboter n 6 eierdooiers n 1 scheut droge witte wijn n 150 gr witte kristalsuiker |
|
Bereiding
n De banaan in schijfjes snijden en deze schikken in
een diep dessertbord
n De boter zacht laten worden en mengen met de
verkruimelde rotsjes
n Deze mengeling uitstrijken over de plakjes banaan.
n De eierdooiers met de suiker in een pannetje (niet
van aluminium !) kloppen tot een wit uitslaande massa
n Witte wijn toevoegen en de massa op een zacht
vuurtje onder voortdurend kloppen opslaan tot een luchtige sabayon (opgepast,
het schuim mag niet koken, want dan schiften de dooiers)
n De sabayon over de met kokos ingestreken banaan
verdelen
n De borden kort in de oven onder de grill plaatsen
tot de bovenkant goudkleurig is
n Warm opdienen