Frambozenmousse |
Ingrediėnten
(6 pers) n 250 gr frambozen (evt. uit diepvries) n 150 gr room n 100 gr magere yoghurt n 2 blaadjes gelatine (van elk ± 2 ą 3 gr) n 100 gr suiker n 2 eiwitten |
|
Bereiding
n
Pureer de frambozen en doe er de helft van de suiker bij
n
Klop het eiwit stijf met de rest van de suiker
n
Klop de room op
n
Week de blaadjes gelatine volgens verpakking (meestal
zon 10 minuten)
n
Warm een half glas van de gepureerde frambozen op
n
Voeg er de uitgeknepen gelatineblaadjes aan toe
n
Doe het opgewarmde mengsel bij de rest van de
frambozenpuree
n
Voeg daarna eerst het stijfgeklopt eiwit, dan de yoghurt
en tenslotte de room erbij
n
Garneren kan met een framboosje en/of een blaadje munt
Speculaasmousse |
Ingrediėnten
(4 pers) n
5 eierdooiers n
2 opgeklopte eiwitten n
½ liter melk n
125gr suiker en 25gr suiker n
70gr speculaas n
1dl opgeklopte room n
3 gelatineblaadjes. |
|
Bereiding
n
Klop de eierdooiers met 125gr suiker
n
Kook de melk en voeg er de speculaas
aan toe
n
Meng dit met de opgeklopte eierdooiers
n
Week de gelatine in koud water (± 10
minuten) en meng het onder het nog lauwe speculaasbeslag
n
Laat afkoelen en voeg er de geklopte
room (niet volledig opkloppen) en daarna het geklopte eiwit met de 25gr suiker
aan toe
n
Indien je het in potjes of glaasjes doe
altijd goed roeren.Best een dag op voorhand maken en
in ijskast laten opstijven.