Frambozenmousse |
Ingrediënten
(6 pers) n 250 gr frambozen (evt. uit diepvries) n 150 gr room n 100 gr magere yoghurt n 2 blaadjes gelatine (van elk ± 2 à 3
gr) n 100 gr suiker n 2 eiwitten |
|
Bereiding
n
Pureer de frambozen en doe er de helft van de suiker bij
n
Klop het eiwit stijf met de rest van de suiker
n
Klop de room op
n
Week de blaadjes gelatine volgens verpakking (meestal zo’n 10 minuten)
n
Warm een half glas van de gepureerde frambozen op
n
Voeg er de uitgeknepen gelatineblaadjes aan toe
n
Doe het opgewarmde mengsel bij de rest van de frambozenpuree
n
Voeg daarna eerst het stijfgeklopt eiwit, dan de yoghurt en tenslotte de
room erbij
n
Garneren kan met een framboosje en/of een blaadje munt
Frambozenparfait |
Bereiden: 25 min, wachten: 60 min
Ingrediënten
(6 pers) n 4 eierdooiers n 100 gr suiker n 500 ml slagroom, stijfgeslagen n 500 gr frambozen, (diepvries), bevroren n 1 vanillestokje n 1 bak aardbeien (250 gr), in grove stukken n 2 eetlepels wodka n cakeblik, bekleed met vershoudfolie |
|
Bereiding
n Breng een pan water aan de kook
n Hang hierboven een metalen kom of pan die het
kokende water net niet raakt
n Klop hierin de eidooiers met de suiker tot het
mengsel stolt
n Laat het even afkoelen
n Schep de slagroom en het eidooiermengsel door
elkaar
n Spatel de frambozen erdoor
n Schep de frambozenparfait in het cakeblik
n Laat een nacht in de vriezer opstijven
n Snijd het vanillestokje met een scherp mes
doormidden
n Verwijder de vanillezaadjes met de punt van een
mes, schep ze om met de aardbeien en de wodka en marineer ze een nacht
n Serveer de frambozenparfait in plakjes met de
gemarineerde aardbeien
Tip
n
U
kunt de wodka vervangen door limonadesiroop