Mascarpone met kersen in chocolade |
Ingrediënten
n 1 blikje of potje kersen (bruto
inhoud = 350 gr) uitgelekt
n 3 eetlepels brandewijn of Cognac
n 100 gr mascarpone
n 1 eetlepel poedersuiker
n 300 ml slagroom
n 4 bitterkoekjes of amarettokoekjes
n 4 chocoladebakjes
n 100 gr pure chocolade gekoeld
n cacaopoeder
Bereiding
n Kersen met brandewijn omscheppen en laten intrekken
n Mascarpone met brandewijn, poedersuiker en 200 ml
slagroom luchtig kloppen
n Koekjes erdoor mengen
n Kersen over de chocoladebakjes verdelen
n Mascarponeroom erop scheppen
n Tot gebruik koel wegzetten
n Rest van slagroom luchtig kloppen
n Van chocolade met dunschiller flinters schaven
n Chocoladebakjes op bordjes zetten
n Slagroom eromheen scheppen en met chocoladeschaafsel
garneren
n Bestuiven met cacaopoeder