Wildzwijnmedaillons met gepofte appel

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Ingrediënten (2 pers)

n  2 wildzwijnkoteletjes (of biefstukjes)

n  zout en versgemalen peper

n  2 zoetzure appels, geschild

n  4 eetlepels cranberry's

n  4 eetlepels basterdsuiker

n  snuifje kaneel

n  60 gr boter

n  100 ml droge witte wijn

n  aluminiumfolie

 

Bereiding

n  Verwarm de oven voor op 200ºC

n  Bestrooi de medaillons met zout en peper

n  Boor de klokhuizen uit de appels

n  Roer cranberry's, suiker en kaneel door elkaar

n  Vul de holtes met dit mengsel

n  Leg er een klein klontje boter bovenop

n  Verpak de appels in aluminiumfolie

n  Leg de appels ± 20 minuten in de oven

n  Verhit de rest van de boter en bak de medaillons snel aan beide kanten aan

n  Temper de hittebron en bak ze ± 3 minuten per kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid

n  Schep de medaillons uit de pan en blus het braadvet af met witte wijn

n  Leg de medaillons op de borden en schep er wat jus op

n  Leg er een half uitgepakte appel naast

Tip

n  Serveersuggestie: Eet hier rode kool bij of een puree van knolselderij

 

Wijntip

n  Bij deze Duits aandoende klassieker hoort een mooie Duitse of Elzasser wijn, het liefst van de pinot gris/ grauburgunder druif

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen