Wildzwijnmedaillons
met gepofte appel |
Bereidingstijd: ± 25 minuten
Ingrediënten (2 pers) n
2
wildzwijnkoteletjes (of biefstukjes) n
zout
en versgemalen peper n
2
zoetzure appels, geschild n
4
eetlepels cranberry's n
4
eetlepels basterdsuiker n
snuifje
kaneel n
60
gr boter n
100
ml droge witte wijn n
aluminiumfolie |
|
Bereiding
n
Verwarm
de oven voor op 200ºC
n
Bestrooi
de medaillons met zout en peper
n
Boor
de klokhuizen uit de appels
n
Roer
cranberry's, suiker en kaneel door elkaar
n
Vul
de holtes met dit mengsel
n
Leg
er een klein klontje boter bovenop
n
Verpak
de appels in aluminiumfolie
n
Leg
de appels ± 20 minuten in de oven
n
Verhit
de rest van de boter en bak de medaillons snel aan beide kanten aan
n
Temper
de hittebron en bak ze ± 3 minuten per kant, afhankelijk van de gewenste
gaarheid
n
Schep
de medaillons uit de pan en blus het braadvet af met witte wijn
n
Leg
de medaillons op de borden en schep er wat jus op
n
Leg
er een half uitgepakte appel naast
Tip
n
Serveersuggestie:
Eet hier rode kool bij of een puree van knolselderij
Wijntip
n
Bij
deze Duits aandoende klassieker hoort een mooie Duitse of Elzasser wijn, het
liefst van de pinot gris/ grauburgunder druif