Wintercoupe, amandelkoekjes met koffie |
Ingrediënten
(4pers) n 500 ml roomijs (naar keuze) n 2 eetlepels volle melk n 2 eetlepels vloeibare room n 100 gr griessuiker n 50 gr boter n 80 gr amandelschilfers n 25 gr vloeibare (acacia) honing n 1 koffielepel dessert oploskoffie |
|
Bereiding
n
Laat
de boter smelten op een zacht vuur
n
Verwarm
de oven voor op 180°C
n
Bekleed
een bakplaat met vetvrij papier
n
Meng
de melk, de room, de boter, de honing en de suiker in een kookpan
n
Breng
het geheel aan de kook en laat het 1 minuut doorkoken
n
Voeg
er de amandelen en de koffie aan toe
n
Zet
de pan van het vuur en meng het geheel met een houten lepel
n
Spreid
de bereiding op de plaat in vrij fijne schijfjes
n
Bak
ze 3 à 5 minuten goudbruin in een warme oven
n
Laat
ze afkoelen, maak ze los en breek ze in schilfers
n
Verdeel
de bollen ijs in de ijscoupes en prik er de stukken amandelkoek in
Wijntip
n
Château
Menota 1999 of Sauternes A.C. (zoete witte wijn)